Kurt Cobainin Unplugged-kitarasta tuli maailman kallein

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nirvana-yhtyeen laulajakitaristi Kurt Cobainin legendaarisessa MTV Unplugged -esiintymisessä käyttämä kitara on huutokaupattu. Soittimesta tuli sen lopullisen hinnan ansiosta kaikkien aikojen kalleimmalla huutokaupassa myyty kitara.

Huutokaupattu soitin on Martien D-18E 1959 -elektroakustinen kitara. Cobain soitti kitaraa Nirvana MTV Unplugged -konsertissa vain viisi kuukautta ennen kuolemaansa. Huutokaupan voitti Rolling Stone -lehden mukaan Rode Microphonesin perustaja Peter Freedman 6 kuuden miljoonan dollarin, eli noin 5,4 miljoonan euron hintaan.

Kitaran ostaja sai lisäksi sen Poison Idea -yhtyeen tarralla koristellun alkuperäisen kotelon, joka sisältää puolikkaan Martin-kitarankielipakkauksen, kolme plektraa ja kätköpussin. Edellinen kitaran huutokauppaennätys meni rikki viime vuonna hyväntekeväisyyshuutokaupassa, jossa myytiin Pink Floydin David Gilmourille kuulunut musta Stratocaster 3,9 miljoonan dollarin hintaan.