Madonnan Instagram-video sensuroitiin – jakoi koronaan liittyvän salaliittoteorian

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poptähti Madonnan tuore Instagram-julkaisu on päätynyt sensuroiduksi. Syynä oli virheellisen koronavirukseen liittyvän väitteen levittäminen.

Videossa Madonna jakoi salaliittoteorian, jonka mukaan koronaviruslääke on jo olemassa, mutta sitä ei ole paljastettu julkisuuteen jotta rikkaista voisi tulla rikkaampia ja köyhistä köyhempiä. Videolla esiintyy myöd Donald Trumpin hehkuttama lääkäri Stella Immanuel, joka on aikaisemmin muun muassa väittänyt kystan ja endometrioosin johtuvan seksistä demonien kanssa. Madonna kuvaili Immanuelia sankariksi.

Madonnan Instagram-julkaisuun ilmestyi pian varoitus, jonka mukaan video sisältää faktantarkastajien virheelliseksi toteamaa tietoa. Madonna sai kritiikkiä videon jakamisesta myös faneiltaan ja esimerkiksi laulaja Annie Lennoxilta, joka kuvaili salaliittoteoriaa vaaralliseksi puoskaroinniksi. Video on sittemmin poistettu kokonaan poptähden Instagram-tililtä.