Yahya Abdul-Mateen II: ”Minua pyydettiin vaihtamaan nimeni Hollywoodia varten”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hollywoodissa uraa luova amerikkalainen 34-vuotias Yahya Abdul-Mateen II on esiintynyt viime vuosina Baywatch, Aquaman ja Candyman -elokuvissa. Hänet on myös kiinnitetty vuonna 2022 ilmestyvään Matrix-elokuvaan.

Mies kertoo nyt, että häntä oli pyydetty muuttamaan nimeään uransa alkuvaiheessa yksinkertaisempaan muotoon. Yahya Abdul-Mateen II on kunnianosoitus hänen saman nimiselle isälleen, joten mies ei edes harkinnut asiaa. Hän on saanut runsaasti palautetta muslimiyhteisöltä, että he kunnioittavat aidolla nimellä elokuvissa esiintyvää näyttelijää.

– Nimeni ei ole tuulesta temmattu, eikä Yahya Abdul-Mateen II ole sama asia kuin John Wayne, eikä se ole perinteinen nimi kärkinäyttelijöiden listassa. Ja juuri siitä syystä nimeni inspiroi ihmisiä, Yahya Abdul-Mateen II kertoo Lähi-idässä ilmestyvälle GQ Middle East -lehdelle.

View this post on Instagram

@Yahya Abdul-Mateen II is our July/August cover star.⁣ ⁣ From Aquaman to Watchmen to Black Mirror, Abdul-Mateen II has spent years working on culture-shifting projects. But if you haven’t already, you’re about to hear, see and learn a lot more about the remarkable actor. He'll soon star in a remake of Candyman – Jordan Peele's latest project – and is currently filming a sequel to The Matrix. But this much you need to know above all else: Abdul-Mateen II is a man of vision and values.⁣ ⁣ “My name is not the name you’d pick out of a hat – Yahya Abdul-Mateen the second is no John Wayne, it’s not traditionally the guy at the top of the billing. And that’s why it’s so inspiring to people. I get messages all the time saying, ‘Thank you brother for representing for us Muslims. I was thinking about changing my name, but now that I see you, I’ll never change it.’"⁣ ⁣ HIT THE LINK IN BIO for the full cover story⁣ ⁣ Photography: @quillemons⁣ Styling: @rustybeukes⁣ Writer: @christensenmike⁣ Set design: @danieljhorowitz⁣ Producer: @malaikanaik⁣ Executive producer: @emilymstrange⁣ Grooming: @kyiajoneshair⁣ Makeup artist: @jessicasmalls⁣ Editor-in-Chief: @adambaidawi

A post shared by GQ Middle East (@gqmiddleeast) on