Koronaviruksen toinen aalto: Suomi rajoittaa kolmen maan matkustamista

Matkailu · Terhi Piiroinen

Valtioneuvosto on ilmoittanut, että Suomi ottaa uudelleen käyttöön sisärajavalvonnan Alankomaiden, Belgian ja Andorran kanssa. Syy on maiden koronaviruksen tautitapausten kasvaminen. Rajoitukset tulevat voimaan maanantaina.

Muut maahantulon rajoitukset pysyvät ennallaan. Purettuja rajoituksia voidaan tarvittaessa ottaa uudelleen käyttöön, jos epidemiatilanne pahenee merkittävästi jossakin maassa. Ruotsin matkustusrajoitukset ovat edelleen voimassa, mutta maan tautitilanne on kehittynyt myönteiseen suuntaan ja rajoituksia saatetaan purkaa seuraavan tarkastelun yhteydessä.

Nyt tehdyt päätökset ovat voimassa 8.9. asti, mutta niitä voidaan tarvittaessa muuttaa aiemmin. Hallitus arvioi maahantulorajoitusten tarvetta ja laajuutta uudelleen noin kahden viikon kuluttua epidemiologisen tilanteen perusteella, Valtioneuvosto tiedottaa.