Raumalla liikkuu salaperäinen rengastuhooja – puhkoo renkaita ja levittelee ruuveja tielle

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lounais-Suomen poliisi on saanut tietoonsa kuukauden sisällä yhteensä 20 auton renkaiden puhkomiseen liittyvää ilmoitusta. Kaikki renkaat on rikottu Rauman alueella.

Renkaita on puhkottu Keskuspuiston eteläpuolella Hallikadun varressa ja ruuveja on levitelty Seminaarinkadun ja Satamakadun risteykseen. Otan alueella renkaiden puhkomisia on ollut yhteensä 14 kappaletta. Yleisimmin Saaristokadulla, Urheilukadulla ja Pursikadulla. Viimeisin teko on tapahtunut menneenä viikonloppuna Purjehtijankadulla, Syvärauman puolella.

Auto ovat toistaiseksi valikoituneen sattumanvaraisesti. Poliisi tutkii renkaiden puhkomista yhtenä kokonaisuutena. Teot on tehty pääasiassa öiseen aikaan ja tekoja kohdistuu usein samalla kertaa useaan ajoneuvoon. Tapaukseen liittyvät havainnot ja muut tiedot voi lähettää sähköpostiosoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

– Tapauksiin liittyvät havainnot kiinnostavat poliisia ja pyydämme keskusta-alueiden asukkaita tarkkaavaisuuteen tekijän tai tekijöiden kiinni saamiseksi. Mikäli näitä vastaavia tekoja edelleen tapahtuu, pyydämme vahingon kärsijää ilmoittamaan asiasta hätäkeskukseen, jotta paikalle voidaan hälyttää poliisipartio suorittamaan tarkempaa tutkintaa.