Autiolle saarelle jumiin jääneet pelastettiin – tekivät valtavan SOS-viestin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kolme autiolle saarelle päätynyttä merenkulkijaa on pelastettu Tyynellä valtamerellä. He pelastuivat klassisella tavalla, kirjoittamalla rantahiekkaan valtavan hätäviestin.

Merenkulkijat olivat olleet kolme päivää kadoksissa heidän veneensä polttoaineen loputtua. Kolmikko oli eksynyt reitiltään Pulawatista Pulapin atolleille ja päätynyt pienelle Pikelotin saarelle noin 190 kilometrin päähän määränpäästään. He päättivät kirjoittaa saaren rantahiekkaan suurikokoises SOS-viestin.

Viesti huomattiin yhdysvaltalaisen ja australialaisen sotilaskoneen toimesta, minkä jälkeen Pikelotiin lähetettiin ensin ruokaa sekä vettä helikopterilla. Kolmikko pelastettiin myöhemmin mikronesialaisella partioaluksella. Pelastetut eivät olleet kärsineet vakavista vammoista koettelemuksensa aikana, uutisoi CNN.