Näyttelijä Kari Ketonen varoittaa somehuijarista: ”Kyseessä en ole minä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sosiaalisessa mediassa tapahtuvat indentiteettivarkaudet ovat yleistyneet huimasti viime vuosina, ja samalla ovat yleistyneet myös julkkistähtien nimissä tehdyt huijausprofiilit. Useimmat niistä ovat harmittomia, mutta joskus valeprofiileja saatetaan käyttää esimerkiksi rahan huijaamiseen tai pankkitietojen kalasteluun.

Tuorein kotimainen valeprofiilin kohteeksi joutunut julkkistähti on suosikkinäyttelijä Kari Ketonen, jonka nimellä ja kuvalla kerätään parhaillaan seuraajia Instagramissa. Näyttelijä itse varoitti asiasta eilen omia seuraajiaan saatuaan tietää nimissään tapahtuvasta huijauksesta. Valeprofiilin tunnuksessa on tässä tapauksessa alaviiva ennen näyttelijän nimeä.

– Tämä finland actor saattaa lähestyä sinua lipevillä mutta kieliopillisesti huterahkoilla viesteillä. Kyseessä en ole minä joten omalla vastuulla. Stay safe! #fake #varohalpojakopioita #finlandactor, Kari Ketonen kirjoittaa päivityksessään.