Onko kasvomaskeista tosiaan hyötyä? Näin asiantuntijat vastaavat

Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla vellovasta koronapandemiasta huolimatta Suomen hallitus ja viranomaiset eivät ole kyenneet määräämään maskipakkoja tai edes suosittelemaan niiden käyttämistä, vaikka ympäri maailmaa jo miljardit ihmiset joutuvat käyttämään niitä. Suomen tavoin myös Yhdysvalloissa on käyty julkista keskustelua maskien hyödyistä, vaikka tutkimukset ja asiantuntijat ovat osoittaneet niiden kiistatta suojaavan erityisesti muiden tartuttamiselta.

Nyt yhdysvaltalainen tutkivan journalismin verkkomedia VOX on julkaissut videon, jossa kerrotaan helppotajuisesti mistä maskien käyttämisessä on todellisuudessa kyse. Mikään suojaus ei ole täysin aukoton, mutta maskeista on erittäin merkittävää hyötyä viruksen leviämisen estämisessä. Videolla tämä esitetään havainnollisesti ja mukana on myös asiantuntijoita kertomassa miten kangasmaskeja tulee käyttää oikeaoppisesti.