Tubettajakaksosia uhkaa vankeustuomio – esittivät pankkiryöstäjiä videoitaan varten

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosituista Youtube- ja TikTok-videoistaan tunnettuja Alan ja Alex Stokesia saattaa uhata maksimissaan neljän vuoden vankeustuomio. Syynä on veljesten pilaksi kuvailema teko, jossa he esittivät olevansa pankkiryöstäjiä.

23-vuotiaat Stokesit olivat kuvanneet lokakuuussa videon, jossa he tilasivat Uberin ja esittivät olevansa hiihtopipoihin sonnustautuneita pankkiryöstäjiä. Uber-kuljettaja ei ollut suostunut antamaan heille kyytiä. Silminnäkijä luuli veljeksiä Uberin kaappausta yrittäneiksi todellisiksi ryöstäjiksi ja hälytti paikalle poliisit.

Poliisit käskivät Uber-kuljettajan pois autosta aseilla uhaten mutta ymmärsivät pian, ettei hän liittynyt tapaukseen. Poliisi antoi tubettajakaksosille varoituksen ja vapautti heidät. Vain tunteja myöhemmin viranomaiset saivat kuitenkin uuden hälytyksen, sillä veljekset olivat toistamassa samaa pilaa paikallisen yliopiston kampuksella.

Piirisyyttäjä Todd Spitzer kutsui kaksosten tempauksia CNN-uutissivuston mukaan poliisin ja yleisen turvallisuuden vaarantaeeksi, vääristyneeksi yritykseksi kerätä suosiota internetissä. Kumpaakin veljestä syytetään vapaudenriistosta ja swattauksena tunnetusta väärän hälytyksen tekemisestä.