Lady Gaga paljasti käyttävänsä antipsykoottista lääkettä: ”En voi aina kontrolloida mitä aivoni tekevät”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poptähti Lady Gaga on kertonut saavansa lääkkeistä apua mielenterveyden ongelmiin. Paljastus tapahtui Apple Musicin Beats 1 -radiokanavan haastattelussa, jossa hän kertoi aikaisemmin tänä vuonna ilmestyneen Chromatica-albumin taustoista.

– En voi aina kontrolloida asioita joita aivoni tekevät. Siksi minun täytyy käyttää lääkkeitä, jotka lopettavat kyseisen prosessin sen alkaessa, Gaga kuvaili.

Lady Gagan mukaan hän tietää kärsivänsä mielenterveyden ongelmista, jotka vaikeuttavat toisinaan hänen arkeaan pahasti. Tähti myös paljasti uuden albuminsa 911-kappaleen kertovan olantsapiini-lääkkeestä. Sitä käytetään muun muassa kaksisuuntaisen mielialahäiriön, maniavaiheiden ja toisinaan myös skitsofrenian hoitoon.

Gagan ongelmat alkoivat 19-vuotiaana hänen jouduttuaan raiskauksen uhriksi. New York Post -lehden mukaan tähti on kertonut oireiden menneen välillä niin pahaksi, että hän joutui niiden vuoksi kerran sairaalan ensiapuun. Oireilu on kuitenkin saatu hallintaan olantsapiinin ja terapian avulla.