RIP Internet Explorer – Microsoft lopettaa viimein legendaarisen selaimensa

Digi · Tim Isokivi

Microsoftin Internet Explorer oli vuosikausien ajan yksi maailman eniten käytetyistä verkkoselaimista. Nyt vuonna 1995 ensi kertaa julkaistu internet-selain on kuitekin jäämässä lopullisesti historiaan.

Microsoft lopettaa tukensa Internet Explorer 11 -selaimelle ensi vuoden aikana. Microsoft 365 -toimistosovellukset eivät tue selainta 17. elokuuta 2021 alkaen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei Internet Explorerin toimimisesta ole sen jälkeen takeita Office 365:n, OneDriven, Outlookin, Excelin ja Wordin kaltaisten palvelujen kanssa.

Internet Explorerin korvaaja on Googlen kehittelemää Chromium-selainmoottoria nykyään käyttävä Microsoft Edge, jonka ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2015. Se on varustettu Internet Explorer Legacy -tilalla, jonka ansiosta Internet Explorerille suunniteltujen verkkosivujen ja palveluiden käyttö onnistuu jatkossakin.

Internet Explorerin ensimmäinen versio julkaistiin Windows 95 -käyttöjärjestelmän Microsoft Plus! -lisäpaketissa. Selain tarjosi monille ensikosketuksen internetiin. Keräämästään kritiikistä ja haavoittuvuuksistaan huolimatta se säilytti suosionsa vuosikausien ajan.