Airbnb kielsi kotibileet koko maailman kohteissaan

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittu Airbnb-majoituspalvelu on laatinut uusia sääntöjä koronapandemian myötä. Uusien sääntöjen myötä kotibileiden järjestäminen on kiellettyä kaikissa Airbnb:n kautta vuokrattavissa kohteissa.

Kotibileitä koskeva tuore kielto on maailmanlaajuinen. Samalla myös samaan kohteeseen samalla kertaa majoittuvien määrä rajoitetaan 16 ihmiseen joitain vuokrattavia kohteita lukuunottamatta. Yhtiön mukaan bilekieltoa rikkovia tullaan lähestymään oikeustoimin.

Kotibilekiellon taustalla on pyrkimys vähentää koronaviruksen leviämistä. Yhtiön mukaan noin 73 prosentissa kohteissa juhlien järjestäminen on ollut jo ennestään kiellettyä, mutta osa Airbnb-kohteita vuokranneista salli syntymäpäivien ja vauvakutsujen kaltaiset pienet juhlat.