Ministeriön uskomaton moka: ”Kokoontumisrajoitus on 500, yksi nolla putosi vahingossa pois”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Aluehallintovirastot ovat tiedottaneet ottavansa käyttöön uudet kokoontumisrajoitukset koronaviruksen hillitsemiseksi. Mediassa uutisoitiin tänään rajoituksesta, jonka mukaan tapahtumissa saa olla syyskuusta alkaen ainoastaan 50 henkilöä. Sosiaali- ja terveysministeriö tarkoitti alun perin 500 henkilöä.

– STM:n ohjauskirjeessä aluehallintovirastoille oli valitettava kirjoitusvirhe. Linjaus kokoontumisrajoituksiin ei ole muuttunut, 500 henkilöä on edelleen rajana, ei 50. Nolla oli pudonnut pois. Olemme pahoillamme, korjaamme asiaa parhaillaan.

Useat tapahtuma-alan ihmiset ja kulttuuriväkeä edustavat tahot ovat jo ehtineet perua tulevan syksyn tapahtumia saadessaan tiedon 50 henkilön rajoituksista. Sosiaali- ja terveysministeriö pyrkii korjaamaan väärinkäsitystä. Ihmiset ovat raivostuneet, sillä tiedotteessa ollut kirjoitusvirhe on tullut liian kalliiksi.