Neljä syytä miksi itsetyydytys kannattaa – seksuaaliterapeutti listasi hyvät seuraukset

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Orgasmit vapauttavat kehossa mielihyvähormonien aallon, jonka vaikutuksesta tuntee vähemmän stressiä, nukkuu yönsä paremmin ja saa paremman mielen. Lisäksi verenkierto vilkastuu ja terveys paranee. Toisinaan masturboiminen on avain orgasmiin, jos oma kumppani ei ole tilanteessa apurina.

Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen vinkkaa nyt neljä syytä, miksi kaikkien parisuhteessa olevien tulisi masturboida säännöllisesti. Itsetyydytys on oiva keino pitää seksuaalista vireyttä yllä silloinkin, kun parisuhteessa on kuivempi aikakausi. Seksuaalienergia lisääntyy orgasmien avulla. Sooloseksin avulla voi myös kompensoida omia seksuaalisia tarpeitaan parisuhteessa.

– Itsetyydytyksen avulla oppii tuntemaan itseään ja kehoaan. Itsetuntemuksen kautta myös kumppaniaan on helpompi ohjata tekemään seksin aikana sellaisia asioita, jotka tuntuvat itsestä erityisen nautinnollisilta, Lavikainen listaa.

Onnellinen ihminen tekee onnellisen parisuhteen. Kun seksuaalinen elämä ja hyvinvointi ovat kunnossa, heijastuvat nämä asiat usein myönteisesti myös parisuhteeseen. Sooloseksi on normaali tapa pitää omasta seksuaaliterveydestään huolta.