Taylor Swift julkaisi yllätyslevyn – murskasi heti ennätyksiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poptähti Taylor Swift yllätti faninsa toden teolla viikonloppuna. Hän ilmoitti torstaina julkaisevansa jo seuraavana päivänä tuoreen Folklore-albuminsa, jota hän oli työstänyt vähin äänin koronapandemian aikana. Suuri osa levystä syntyi yhteistyössä The National -yhtyeen Aaron Dessnerin kanssa.

Albumin pitäminen salassa viimeiseen saakka ei vaikuta ainakaan vähentäneen kuuntelujen määrää. Levyä paitsi myytiin 1,3 miljoonaa kappaletta ensimmäisen 24 tunnin aikana, se myös rikkoi NME-lehden mukaan ennätyksiä Spotify, Apple Music ja Amazon Music -suoratoistopalveluissa.

Folklore rikkoi Spotifyssä naisartistin ensimmäisen päivän toistoennätyksen 80,6 miljoonalla suoratoistolla. Apple Musicissa se kohosi kaikkien aikojen eniten 24 tunnin aikana Apple Musicissa suoratoistetuksi albumiksi yli 35 miljoonalla toistolla. Levy rikkoi myös Amazon Musicin indie- ja alternative -kategorian suoratoistoennätyksen.