Poptähti Ilta julkaisee debyyttialbuminsa – biisintekijät perääntyivät, joten kirjoitti kappaleet itse

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Poptähti Ilta, eli Ilta Elina Fuchs, on monille tuttu laulaja, jonka upea ääni tuli koko kansalle tunnetuksi Tähdet, tähdet -ohjelmasta. Nyt Ilta on viimein julkaisemassa oman debyyttialbumin, kun Näitä hetkiä varten -albumi näkee päivänvalon 4. syyskuuta perjantaina.

Ilta on julkaissut omalla Facebook-kanavallaan pientä dokumenttisarjaa, jossa hän kertoo albumin synnystä ja uransa eri vaiheista. Kolmannessa jaksossa 23-vuotias tähti käsittelee pettymyksen tunteita, joita hän joutui kokemaan, kun biisien kirjoittajat eivät enää halunneetkaan tehdä hänen kanssaan yhteistyötä.

Kuvaaja: Nana Simelius

Ilta oli tehnyt ammattimaisen tekijätiimin kanssa kappaleita jo monissa sessioissa, mutta mitään ei kuitenkaan viety pitkään aikaan julkaisuun asti. Kappaleiden tekijätiimi alkaa saamaan tuloa vasta kappaleista, jotka levy-yhtiö julkaisee. Kirjoittajat ja tuottajat eivät näin ollen saaneet palkkaa tekemästään työstä kun biisit jäivät demojen asteelle. Tämä turhautti biisintekijöitä niin paljon, että he eivät enää halunneetkaan sopia yhteisiä biisileirejä artistin kanssa ja peruivat jo sovitut sessiot.

Ilta sisuuntui kuitenkin tavoitellessaan edelleen omaa unelmaansa. Nainen päätti istuutua pianonsa ääreen ja säveltää kappaleita aivan kuten hän teki nuorempanakin. Kappaleita alkoi syntymään tähden omista teksteistä. Ilta onnistui kirjoittamaan tulevalle albumilleen itse useita kappaleita, jotka tuntuvat viimein tähden sydämessä oikeilta.