Sauvakävely on yhä trendikästä – hölkkäämistä tehokkaampi kuntoilumuoto

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Itä-Suomen yliopiston dosentti Mika Venojärvi on toteuttanut tutkimuksen, jonka mukaan sauvakävelyllä voi saada parempia terveysvaikutuksia kuin pelkällä kävelyllä tai hölkällä. Tutkimuksen mukaan sauvakävely lisää energiankulutusta, parantaa kehonkoostumusta ja ja rasva-aineenvaihduntaa sekä alentaa verenpainetta.

Sauvakävely oli muotilaji parikymmentä vuotta sitten. Se ei ole poistunut suosittujen kuntoiluharrastusten joukosta, mutta arvion mukaan Suomessa on noin puoli miljoonaa sauvakävelyä aktiivisesti harrastavaa. Mikäli sauvakävelyn salat ovat unohtuneet ja oikeanlainen tekniikka on hakusessa, voi lajiin saada nyt opastusta ympäri Suomea järjestetyissä sauvakävelyilloissa.

Sauvakävelyn uudet tuulet -illat on Tahko Pihkala -seuran organisoimia. Tapahtuman aikana kierretään 4-10 kilometrin pituinen lenkki ja kyseessä on kaikille sopiva ulkoiluretki. Sauvakävely ei ole vain ikäihmisten harrastus, siitä hyötyvät kaikki terveydestään huolta pitävät ihmiset.

Aikataulut ja kiertuepaikkakunnat:

7.9. Jyväskylä, Laajavuori klo 18

14.9. Pori, urheilukeskus klo 18

15.9. Helsinki, Paloheinä klo 18

15.9. Kajaani, Vimpelin urheilukeskus

16.9. Vantaa, Hakunila klo 18

17.9. Espoo, Oittaa

19.9. Seinäjoki, Kyrösjärvi klo 12

21.9. Mikkeli, Kalevankangas klo 18

22.9. Hämeenlinna, Aulanko

23.9. Joensuu, Laulurinne klo 18

24.9. Kuopio, Puijo