Kasikolme tuo skeittipunkin takaisin – singlen nimi voi hankaloittaa radiosoittoa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tamperelaisyhtye Kasikolme julkaisi uuden singlensä elokuun lopussa. Sen inspiraationa toimivat erityisesti sosiaalisen median idiootit ja korona. Paluun tehnyt bändi julkaisee EP-levyn 16. lokakuuta. Numero 83 -nimellä aiemmin toiminut bändi julkaisi vuosikymmenen alussa pari EP-levyä ja sai niiden myötä levytyssopimuksen. Sopimus kuitenkin purettiin myöhemmin ennen yhtäkään julkaisua.

– Bändin ympärillä oli hyvää kuhinaa. Levydiiliä tarjottiin kolmelta lafkalta ja keikkailtiin aktiivisesti. Levydiili sitten solmittiinkin, mutta yhteistyö ei kovasta yrityksestä huolimatta lähtenyt lentoon ja sopimus päätettiin lopulta purkaa. Sen myötä bändin akut oli aika lopussa, mikä johti puolivahingossa kuuden vuoden hiatukseen, kitaristi Juho Järvensivu kertoo.

Bändin aktivoitumisen laittoi liikkeelle korona. Yhtäkkiä keväällä yhtyeen jäsenten kalentereissa oli vapaa-aikaa, jolle piti keksiä käyttöä. Lopulta uutta musiikkia syntyi helposti ja bändi teki kokonaisen EP-levyn, jonka ensimmäinen single Vittuillaan on. Sen on miksannut Lauri Eloranta, joka on työskennellyt bändien kuten Pää Kii ja Kynnet kanssa.

– Tää biisi sai alkunsa koronan keskellä ja on hyvä muistisääntö meille kaikille ihmisille. On olemassa niitä tyyppejä, jotka tietävät kaikki sun asiat paremmin kuin sinä itse ja luulevat omistavansa kaiken, mihin he koskevat. Tää on omistettu juuri heille. Mua ainakin naurattaa kyseinen asia niin paljon, että siitä oli tehtävä biisi. Lisäksi tässä on pieni hatunnosto skeittipunkille, mikä on aina tosi jees, kun se ei nyt oo kovinta muotia, yhtyeen laulaja-kitaristi Vesa Holmala kertoo biisistä.