Muista varovaisuus ruskaretkelle ajaessa – hirvieläimiä liikkuu nyt enemmän

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhä useampi on kertonut lähtevänsä perinteisen etelänmatkan sijaan Lappiin ruskaretkelle. Syynä ovat koronaviruksen aiheuttamat matkustusrajoitukset. Ajomatkoilla kannattaa kuitenkin olla äärimmäisen varovainen ja valpas, sillä hirvieläimiä liikkuu nyt aiempaa enemmän.

Hirvenpyynti on alkanut syyskuun alussa Pohjois-Suomen alueella. Tämä tarkoittaa myös hirvikolareiden lisääntymistä, sillä eläimet säntäilevät nyt tavallista enemmän myös teillä. Vaarallisin ajankohta on hämärän aikaan, kun eläin ilmestyy pusikosta tielle yllättäen.

Tielle osunut hirvi kannattaa väistää sen takapäähän jos mahdollista. Hirviä saattaa olla liikkeellä myös useampi tai niiden perässä voi juosta metsästäjän koira. Onnettomuustilanteista tulee aina ilmoittaa hätäkeskukseen.

‼️KORKEA HIRVIVAARA‼️Hirven metsästys alkaa tiistaina 1.9. Metsästyksestä johtuen hirvet liikkuvat tulevina viikkoina…

Publiée par Porokello sur Lundi 31 août 2020