Kyberturvallisuuskeskus: Koronavilkku-sovelluksessa ei tietoturvaan liittyviä riskejä

Digi Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koronavilkku-sovellus on saanut odottamattoman suuren suosion, ja miljoonan latauksen rajapyykki ylittyi nopeammin kuin kukaan osasi odottaa. Kyseessä on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon mahdollisesta altistumisesta koronavirukselle. Ihmiset ovat olleet huolissaan applikaation tietoturvasta.

THL pyysi Kyberturvallisuuskeskusta arvioimaan Koronavilkku-sovelluksen. Arvioinnin mukaan Koronavilkussa ei havaittu puutteita, jotka aiheuttaisivat olennaisia tietoturvaan tai käyttäjän seurantaan liittyviä riskejä. Applikaatio on suojautunut hyvin useita yleisiä riskejä kohtaan. Lisäksi sovellustoimittaja on korjannut Kyberturvallisuuskeskuksen huomioimat puutteet, jotka liittyivät taustajärjestelmäyhteyksiin.

Koronavilkun käyttäminen on vapaaehtoista, mutta sen avulla voi seurata ja jopa hillitä viruksen etenemistä tehokkaasti. Jos sinulla todetaan tartunta koronavirustestillä, saat terveydenhuollon ammattilaiselta avauskoodin. Kun syötät koodin sovellukseen, lähettää sovelluksesi keräämänsä tunnuskoodit palvelimelle. Näin kohtaamasi tartunnalle mahdollisesti altistuneet saavat siitä tiedon.