Amazon sai viranomaisten luvan aloittaa tilausten drone-toimitukset

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amazon-verkkokaupan on tiedetty jo vuosien ajan suunnittelevan järjestelmää, joka mahdollistaisi tilausten toimittamisen kauko-ohjattavien lennokkien avulla. Nyt se on yhtä askelta lähempänä todellisuutta.

Yhdysvaltojen ilmailuhallinto FAA on myöntänyt Amazonille luvan aloittaa kaupalliset drone-toimitukset maan rajojen sisällä. Päätöksen myötä Amazon saa toimittaa turvallisesti ja tehokkaasti paketteja asiakkailleen lennokkien avulla. Drone-toimitusten lennättäjien ei myöskään tarvitse pysytellä lennokin näköetäisyydellä, uutisoi CNBC.

Amazon tulee nyt aloittamaan Prime Air -toimitusten testilennot Yhdysvalloissa. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan tiedossa, koska varsinaiset drone-toimitukset asiakkaille ollaan aloittamassa. Amazonin Prime Air -projekti laitettiin aluilleen jo vuonna 2013.