Drone pudotti kannabista Tel Aviviin – asialla laillistamista ajava ryhmä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Israelin Tel Avivin asukkaita odotti torstaina todellinen yllätys. Taivaalta kirjaimellisesti satoi pusseja, joihin oli pakattu kannabista.

Kannabista pudotettiin Rabinin aukion ylle kauko-ohjatuista droneista.  Sosiaalisessa mediassa jaetuiksi kuviksi ja videoiksi ikuistuneen tempauksen taustalla oli Reuters-uutistoimiston mukaan Green Drone -ryhmä, joka ajaa kannabiksen laillistamista. Poliisi kertoi tiedotteessaan dronen pudottamien pussien sisältäneen vaaralliseksi kuvailemaansa huumetta.

Viranomaiset keräsivät tusinoittain pusseja talteen, mutta osa niistä ehti päätyä ohikulkijoiden taskuihin. Kannabiksen lääkekäyttö on Israelissa sallittua. Viihdekäyttö on sen sijaan lain mukaan kiellettyä, joskin osassa maata se on käytännössä dekriminalisoitu.