Itsemurhavideo leviää TikTokissa – nyt sitä yritetään epätoivoisesti poistaa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erityisesti nuorten suosimassa TikTok-sovelluksessa on levinnyt graafista väkivaltaista sisältöä levinnyt video. TikTok yrittää parhaillaan epätoivoisesti poistaa videota levityksestä.

Ainakin sunnuntaista saakka palvelussa levinneellä videolla nähdään pöydän äärellä istuva harmaapartainen mies. Harmittomalta näyttävä video saa karmivan käänteen miehen ampuessa itsensä. Joissain tapauksissa somehäiriköiden tiedetään myös liittäneen itsemurhakohtauksen videoihin, jotka vaikuttavat alkuun täysin viattomilta.

TikTokin edustaja on kertonut The Verge -sivustolle palvelun algoritmin tunnistavan ja merkitsevän videot automaattisesti sisällön vastaiseksi, minkä lisäksi yhtiö on alkanut poistamaan sen jakamista yrittäviä tilejä. Moni TikTok-käyttäjä on myös yrittänyt varoittaa muita käyttäjiä ja erityisesti lasten vanhempia palvelussa mahdollisesti näkyvästä videosta.

Tapaus on herättänyt keskustelua siitä, kuinka hyvin TikTokissa onnistutaan estämään vahingollisen materiaalin näkymisen etenkin alaikäisille käyttäjille. Moni on nimittäin päätynyt vahingossa näkemään tuoreen videon TikTokin For You -syötteessä, jossa käyttäjälle ehdotetaan automaattisesti uusia videoita.