Facebook-virus leviää suomalaisten keskuudessa – älä klikkaa videota itsestäsi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on yli 1,5 miljardilla käyttäjällään kuin oma maailmansa verkossa. Valtaisa käyttäjämäärä vetää puoleensa myös huijareita, kiusantekijöitä ja jopa rikollisia. Viime vuosina palvelussa leviävien huijausten ja virusten määrä on ollut vähenemään päin, mutta tällä viikolla videovirus näyttää tehneen paluun.

Kuva: Facebook Messenger

Suomalaisten käyttäjien keskuudessa kiertää parhaillaan jo aiemmin tutuksi tullut videovirus, jossa Facebook Messengerissä leviää haitallinen videolinkki. Se houkuttelee käyttäjien nimissä pahaa-aavistamattomia vastaanottajia klikkaamaan itseään väittämällä, että linkin saaja olisi mukana vastaanottaja. Näin ei tietenkään todellisuudessa ole, sillä kyseessä on virus.

Mikäli linkkiä klikkaa, tulee käyttäjä viimeistään kohdesivulla antaneeksi huijareille profiilinsa käyttöoikeuden, jolloin virus levittää itse itseään edelleen käyttäjän nimissä. Nyt kannattaakin varoittaa varsinkin ikäihmisiä siitä, etteivät nämä klikkaa houkuttelevan näköistä videolinkkiä, elleivät ole aivan varmoja sen oikeellisuudesta. Helppoa on esimerkiksi vastata viestiin kysymällä onko kyseessä aito video.