Legendaarisen Kool & The Gang -yhtyeen perustajajäsen Ronald Bell on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kool & The Gang on funk, R&B ja disco-musiikkiin erikoistunut pitkän linjan yhtye, joka inspiroi myös lukuisia myöhempiä hiphop-artisteja. Nyt yhtyeen perustajajäseniin lukeutunut Ronald ”Khalis” Bell on kuollut.

Ronald Bell kuoli kotonaan vaimonsa vierellä Yhdysvaltojen Neitsytsaarilla 68-vuotiaana. Uutisen vahvistivat hänen tiedottajansa Sujata Murthy. Säveltäjänä, laulajana ja lauluntekijänä toimineen tähden kuolinsyytä ei ole kerrottu.

Kool & The Gang perustettiin jo 1960-luvulla jazz-kokoonpanona. Yhtye nautti suuresta suosiosta etenkin 70- ja 80-luvuilla disco- ja funk-tyylisten hittiensä, kuten Funky Stuff, Celebration ja Get Down on It ansiosta. Yhtyeen musiikkia on myös kuultu elokuvissa, kuten Pulp Fiction, Saturday Night Fever ja Rocky.