Skandaali Guccin suvussa – isäpuoli käytti seksuaalisesti hyväkseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksi maailman ikonisimmista muotibrändeistä on kohdannut väitteet seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Guccin perustajan perillinen ja lapsenlapsenlapi Alexandra Zarini on toimittanut Los Angelesin ylioikeuteen kanteen, jonka mukaan hänen isäpuolensa Joseph Ruffalo käytti häntä seksuaalisesti hyväkseen vuosien ajan.

Mies oli naimisissa Guccin perustajan perillisen, Patricia Guccin kanssa. Skandaalia yritettiin peitellä vuosien ajan. Zarini väittää, että musiikkibisneksessä mukana ollut Joseph Ruffalo käytti häntä hyväkseen Alexandran ollessa 6–22-vuotias. Hän oli yrittänyt kertoa asiasta äidilleen ja isoäidilleen, mutta molemmat kielsivät puhumasta asiasta.

Patricia Gucci on sanonut virallisessa tiedotteessa saaneen tietää hyväksikäytöstä ensimmäisen kerran vasta vuonna 2007. Hän aloitti tällöin avioeroprosessin Ruffaloon ja haki perheelleen ammattilaisapua kriisin käsittelemiseksi. Ruffalo puolestaan on kiistänyt kaikki väitteet. Sen sijaan hän on syyttänyt Alexandra Zarinia epävakaaksi henkilöksi, joka on koukussa huumausaineisiin.

Zarinin mukaan hänet on uhattu tehdä perinnöttömäksi ja eristää suvustaan kanteen takia. Hän on saanut apua riippuvuuksiinsa on tällä hetkellä kokopäiväinen perheenäiti. Hän haluaa tuoda asian julki, jotta kukaan ei enää joutuisi samanlaisten hirmutekojen kohteeksi, New York Times uutisoi.