Star Trek -tähti haastoi Kevin Spaceyn oikeuteen – syyttää seksuaalisesta ahdistelusta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttelijä Kevin Spacey on ollut tapetilla jo vuosien ajan ahdistelusyytösten vuoksi. Nyt muun muassa Star Trek Discovery -sarjasta tunnettu Anthony Rapp on aloittanut oikeustoimet tähteä vastaan.

Rappin nostamassa kanteessa 61-vuotiasta Spaceytä syytetään seksuaaliseen tekoon pakottamisesta. Rappin mukaan Spacey oli kutsunut hänet vuonna 1986 juhliin New Yorkin Manhattanilla sijaitsevaan kotiinsa. Kotonaan Spacey olisi tarttunut 14-vuotiasta Rappia ilman lupaa takapuolesta, nostanut hänet sängylle ja asettunut makaamaan hänen päälleen.

Syytökset ensi kertaa vuonna 2017 julki tuoneen Rappin mukaan hän säikähti ja pakeni vessaan Spaceyn yrittäessä suostutella häntä pysymään. Nykyään 48-vuotias näyttelijä kertoo kärsineensä tapauksen myötä henkisestä kärsimyksestä, ahdistuksesta ja masennuksesta. Oikeustapauksessa on TMZ-sivuston mukaan myös toinen anonyyminä pysyttelevä kantaja, jonka mukaan hän harrasti Spaceyn kanssa seksiä ollessaan itse vasta 14-vuotias.