Kilpahevonen kärähti kokaiinista – valmentajalle tuntuvat sakot

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Brittiläisissä laukkakisoissa vuonna 2018 kilpaillut ja voittanut Walk In The Sun -niminen hevonen antoi positiivisen doping-näytteen kilpailun jälkeen. Nyt hevosen tulos on hylätty ja sen entiselle valmentajalle on annettu 1.500 punnan, eli 1.630 euron suuruinen sakko.

Hevosen elimistöstä löydettiin kokaiinia ja toista suorituskykyä parantavaa, mutta kuitenkin kiellettyä ainetta. Hevonen sai kilpailla vielä muutaman kuukauden ajan vuonna 2018 ennen kärähtämisen julkistamista. Julkistuksen yhteydessä hevosesta löydetyn doping-aineen laatu vahvistettiin kokaiiniksi.

Hevosta valmentanut Jeremy Noseda jäi eläkkeelle viime vuonna. Hän ehti valmentaa hevosia 21 vuoden ajan. Hän on voittanut urallaan muutaman kerran, joista toinen on kuuluisassa Royal Ascotin laukkakisassa, The Guardian uutisoi.