Pelastuslaitos kehottaa varautumaan poikkeuksellisen rajuun myrskyyn

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomeen saapuu tänään syysmyrksy, mikä on saanut pelastuslaitokset kehottamaan kuntia varautumiseen. Tämän hetken ennusteen mukaan myrsky riepottelee eniten Varsinais-Suomea.

– Ilmatieteen laitoksen sääennusteiden mukaan keskiviikkopäivästä 16. syyskuuta torstai-iltaan 17. syyskuuta on odotettavissa myrskyä ja kovaa tuulta. Sääolosuhteet voivat aiheuttaa muun muassa puiden kaatumisia. Tämän hetken tiedon mukaan myrsky kohdistuu erityisesti länsirannikolle ja Turunmaan saaristoon, Varsinais-Suomen pelastuslaitos tiedottaa.

Viranomaiset pyytävät myrskyalueella asuvia ihmisiä ja yhteisöjä huomioimaan tuleva säätila toiminnassaan ja varautumaan esimerkiksi sähkökatkoksiin. Ennusteiden mukaan myrskymatalapaine aiheuttaa runsaita sateita, voimakkaita tuulia ja kylmenevää säätä.