Suomessa todettiin lähes sata uutta koronavirustartuntaa – suurimmat ryppäät ravintoloista ja juhlista

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tiedottanut, että Suomessa on todettu 98 uutta koronavirustartuntaa. Suurimmat uudet ryppäät ovat Lahdessa ja Äänekoskella. Molemmat pesäkkeet liittyvät vapaa-ajan viettoon.

Päijät-Hämeessä on todettu 23 uutta tartuntaa, joista 18 on Lahdessa ja viisi muualla Päijät-Hämeessä. Tartunnoista suuri osa liittyy jo aiemmin todettuun, ravintolasta alkunsa saaneeseen tartuntaketjuun. Keski-Suomessa on todettu kaikkiaan 25 uutta tartuntaa, joista 14 Äänekoskella, viisi Jyväskylässä ja kolme Saarijärvellä. Lähes kaikki Äänekosken ja Saarijärven tartuntatapaukset liittyvät syyskuun alussa järjestettyyn yksityistilaisuuteen.

THL:n tiedotteen mukaan Pirkanmaalla uusia tapauksia on 17, joista kuusi Tampereella. Lisäksi Mänttä-Vilppulassa on todettu tapauksia iäkkäiden palvelukeskuksessa. Kanta-Hämeessä tapauksia on 3. Loput tapaukset ovat yksittäisiä tartuntoja tai pieniä tartuntaryppäitä eri puolilla maata. Ihmisten tulisi edelleen huolehtia riittävistä turvaväleistä toiminnassaan.