Onko sinulla liikaa rahaa? Tyrannosaurus Rexin luuranko huutokaupataan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jos kodista sattuu löytymään ylimääräistä tilaa ja pankkitililtä liikaa rahaa, on nyt tarjoutunut tilaisuus ainutlaatuiseen sisustusratkaisuun. Yhdysvaltalainen huutokauppa on asettamassa myyntin tyrannosaurus rexin luurankoa.

Stan-niminen muinaisjäänne on yksi täydellisimmistä löydetyistä tyrannosauruksen luurangoista. 188 luusta koostuva tyrannosaurus on noin neljä metriä korkea ja 12 metriä pitkä. Se on nimetty luut vuonna 1987 löytäneen paleontologi Stan Scaristonin mukaan.

Stania tutkittiin kahden vuosikymmenen ajan, ja dinosauruksen luista paljastuneiden jälkien perusteella sen niskat olivat todennäköisesti murtuneet taistelun yhteydessä. Christie’s-huutokaupan James Hyslop kuvailee tilaisuutta ostaa tyrannosauruksen hyvin säilynyt luuranko ainutlaatuiseksi. Stanin myyntihinnan odotetaankin kohoavan 5-7 miljoonaan euroon.