iPhone varoittaa jatkossa, jos sovellus tarkkailee sinua – ruutuun ilmestyy piste

Digi · Tim Isokivi

Apple julkaisi taannoin älylaitteilleen uuden iOS 14 -käyttöjärjestelmän. Uudessa versiossa on mukana ominaisuus, josta saattaa olla apua yksityisyydestään tarkoille käyttäjille.

iOS 14 -käyttöjärjestelmässä ruudun oikeaan yläreunaan saattaa ilmestyä oranssin värinen pieni piste. Se tarkoittaa, että jokin käytössä oleva sovellus on kytkenyt iPhonen tai iPadin mikrofonin päälle. Yläreunaan ilmestyy vihreä piste, mikäli jokin sovellus käyttää laitteen kameraa.

iPhonen ohjauskeskuksesta selviää, mikä sovellus käyttää mikrofonia tai kameraa. Sovelluksen käyttämän kameran tai mikrofonin voi kytkeä pois päältä Asetukset-valikosta. Oranssi ja vihreä piste kertovat mahdollisesta mikrofonin ja kameran käytöstä sekä Applen omien että kolmansien osapuolten kehittelemien sovellusten tapauksessa, uutisoi Independent.