Ole tarkkana PlayStationin pelikaupassa – monet maksaneet tyhjästä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi maailman suosituimmista peleistä on tällä hetkellä Fall Guys: Ultimate Knockout, jota jaettiin elokuussa PlayStationin PS Plus -jäsenille myös ilmaiseksi. Muille kuin kuukausimaksullisen pelipalvelun jäsenille suosikkipeli on kuitenkin nyt aiheuttanut odottamatonta mieliharmia.

PlayStation Store, Fall Guys

Fall Guys: Ultimate Knockout -suosikkipeliä myydään 19,95 euron hintaan, ja monet pelin ostaneet ovat perustellusti olettaneet, että peliä voisi sen ostamisen jälkeen myös pelata. Näin ei ole kuitenkaan ole tapahtunut, sillä toimiakseen peli vaatii pelin ostamisen lisäksi myös kuukausimaksullisen PS Plus -jäsenyyden. Jäsenyyden hinta on noin 60 euroa vuodessa. Tämä on tullut osalle pelin ostajista yllätyksenä.

Pelikaupassa yhteydessä todetaan hintatietojen alapuolella, että ”Online-moninpeliin tarvitaan maksettu PlayStation Plus -tilaus”, mutta maininta on jäänyt monilta huomaamatta. PlayStation on ilmoittanut, ettei se suostu perumaan pelien ostamista, vaikka niitä ei ole onnistuttu kertaakaan käynnistämään. PlayStationin pelikaupan kanssa tulee siis jatkossa olla poikkeuksellisen tarkkana, ellei halua maksaa 20 euron pelin pelaamisesta kymmeniä euroja vuodessa.

PlayStationin pelikaupan ongelmasta on parhaillaan sosiaalisissa medioissa käynnissä useita keskusteluja. Niissä on esitetty ratkaisuksi muun muassa sitä, että jäsenyyttä edellyttämiä pelejä ei tulisi voida edes ostaa ilman aktiivista jäsenyyttä. Silloin vahinko-ostokset jäisivät tekemättä. Toinen esitetty ratkaisu olisi, että PlayStation suostuisi perumaan epähuomiossa tehdyt verkko-ostokset silloin, kun ostajalla ei ole voimassa olevaa jäsenyyttä, eli kun ostaja ei todennetusti pääse pelaamaan ostamaansa peliä.

Esimerkiksi Microsoft toimii toisin kuin Sony, sillä teknologiayhtiö on suostunut Suomessakin perumaan Flight Simulator 2020 -uutuuspelin tilauksia silloin, kun ostajan laitteisto ei ole kyennyt pyörittämään erityisen tehokasta pelikonetta vaativaa lentopeliä. Microsoft on saanut tästä asiakaslähtöisyydestään kehuja lentopelien harrastajilta.