Poliisi pyytää havaintoja ikkunoiden kivittäjistä Oulussa – myös alaikäiset korvausvastuussa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Oulussa on rikottu yhteensä kahdeksan asunnon ikkunoita torstaina 10. syyskuuta kello 22:00-00:00 välillä. Ikkunat rikottiin kiviä heittelemällä. Vahingoteot tapahtuivat Hintan ja Myllyojan alueella Oulussa.

Poliisille ilmoitettu myös muita ikkunan rikkomisia eri puolilla kaupunkia lyhyen ajan sisällä. Tekijöistä ei ole vielä selvyyttä, mutta viitteitä on siitä, että ainakin osassa tapauksista kyseessä olisi alaikäiset tekijät. Levottomuutta ja ilkivallan tekoja on ollut havaittavissa Oulussa pitkin syksyä koulujen alettua. Tapauksissa puhutaan useiden tuhansien eurojen vahingoista.

– Muistutan siitä, että 15-vuotta täyttäneet ovat rikosoikeudellisessa vastuussa teoistaan, mutta jo sitäkin nuoremmat korvausvelvollisia aiheuttamastaan vahingosta, rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen nuorisotutkintaryhmästä.

– Kun lapsi on lähdössä viettämään iltaa kavereiden kanssa ulos, on vanhemman syytä olla kiinnostunut ja tietoinen siitä missä ja mitä nuoret puuhaavat. Jonkin verran on tullut ilmoituksia siitä, että muun muassa koulujen pihoja on sotkettu, kiipeilty katoilla ja aiheutettu vahinkoja, sytytelty jopa nuotioita. Vanhemman tehtävä on käydä läpi nuoren kanssa hyväksyttävät ajanviettopaikat ja tavat, muistuttaa koulupoliisi ylikonstaapeli Merja Rasinkangas.

Vahingontekojen selvittämäksi pyytää poliisi tapauksen silminnäkijöitä tai asiasta jotain tietäviä ottamaan ilmoittamaan havainnoista joko soittamalla poliisin vihjepuhelimeen 0295 416 194 tai sähköpostilla vihjeet.oulu@poliisi.fi. Jos näet tai epäilet rikoksen olevan parhaillaan tapahtumassa, soita aina numeroon 112.