Playstation 5 -konsolin ennakkotilauksissa ongelmia – Sony pahoittelee

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sonyn odotetun seuraavan sukupolven Playstation 5 -konsolin ennakkotilaukset aloitettiin viime viikkolla. Valitettavasti ennakkotilauksissa ilmeni runsaasti ongelmia.

Playstation 5 -konsoleiden kysyntä oli valtavaa, ja monet ennakkotilaamista yrittäneet joutuivatkin nuolemaan näppejään. Suurista jälleenmyyjistä esimerkiksi Amazon ilmoitti, etteivät ennakkotilaajatkaan välttämättä edes saa konsoleita julkaisypäiväksi. Tilanteen kaoottisuuteen vaikutti myös Sonyn kehno tiedottaminen, sillä ennakkotilausten alkamispäivämäärä paljastettiin vasta edellisenä vuorokautena.

Sony on sittemmin pahoitellut ennakkotilauksiin liittyviä ongelmia ja todennut, että ne olisivat voineet sujua huomattavasti paremminkin. Yhtiön mukaan lisää konsoleita on ilmestymässä ennakkotilaukseen lähipäivien aikana, ja lisää laitteita ilmestyy myyntiin jatkuvasti loppuvuoden aikana. Playstation 5 -konsolin levyasemalla varustettu versio julkaistaan suomessa 19. marraskuuta 2020 noin 500-600 hintalapulla varustettuna.