Nettimeemien Longcat-kissa kuoli 18-vuotiaana – muistetaan lukemattomista somehiteistä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Longcat-nimellä tunnettu internetin kissakuuluisuus on kuollut. Kokonsa vuoksi hämmästystä herättänyt kissa ehti saavuttaa lajilleen kunnioitettavan 18 vuoden iän. Longcat, oikealta nimeltään Nobiko, kuoli Japanissa sunnuntaina 20. syyskuuta.

Kissa oli Daily Dot -sivuston mukaan toimitettu eläinlääkäriin sen heikon kunnon vuoksi. Longcat muistetaan pituudestaan, jonka ansiosta se nousi kuuluisuuteen internetissä jo 2000-luvun alussa.

Alun perin 2chan-sivustolla levinneessä kuvassa omistaja esittelee lemmikin hämmästyttävää pituutta pitelemällä sitä ilmassa eturaajojen alta. Seuraavina vuosina internetissä levinneissä lukuisissa meemikuvissa Longcat oli photoshopattu mitä erikoisempiin tilanteisiin, kuten kävelemään suurkaupunkien pilvenpiirtäjien lomassa.