Mies löysi kansallispuistosta yhdeksän karaatin timantin – luuli sitä lasinpalaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Arkansasissa sijaiseva Crater of Diamonds State Park -kansallispuisto on nimensä mukainen. Kyseessä on maailman ainoa julkisesti avoin alue, jossa tiedetään esiintyvän timantteja. Joskus alueella liikkuvia turisteja onnistaa toden teolla.

Kevin Kinard oli tutkimassa Crater of Diamondsin luonnonpuistoa, kun hän löysi noin marmorikuulan kokoisen kiven. Mies luuli kiveä lasinsirpaleeksi mutta päätti varmuuden vuoksi laittaa sen talteen. Tämä osoittautui fiksuksi teoksi, sillä vierailukeskuksen asiantuntija totesi sen olevan timantti.

9,07 karaatin jalokivi on toiseksi suurin Crater of Diamondsista koskaan löydetty timantti. Suurin on elokuussa 1975 löydetty valkoinen 16,37 karaatin amarillo-jalokivi. Timantteja löydetään edelleen puistosta jonkin verran, sillä pelkästään vuonna 2020 niitä on ABC 7 -uutissivuston mukaan kerätty 246 kappaletta.