Skeittilegenda Keith Hufnagel kuoli 46-vuotiaana – muistetaan HUF-vaatemerkin perustajana

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmankuulu skeittaaja ja katumuotiguru Keith Hufnagel on kuollut. Skeittaamiskulttuurin yhdysvaltalainen tähti oli menehtyessään 46-vuotias. Hufnagelin kuolemasta kerrottiin hänen perustaman HUF-yhtiön tiedotteessa.

Skeittaajalla diagnosoitiin kaksi ja puoli vuotta sitten aivokasvain. Hufnagelin kerrotaan eläneen paljon kauemmin kuin ennuste olisi antanut olettaa, mutta lopulta hän hävisi kamppailun.

– Keith rakasti skeittaamista ja siihen liittyvää kulttuuria. Hän teki asiat omalla tavallaan ja oikeista syistä. Hän inspiroi niin monia meistä eri puolilla maailmaa, tiedotteessa kuvailtiin.

New Yorkista kotoisin olevan Keith Hufnagel nousi kuuluisuuteen Kalifornian skeittipiireissä 1990-luvulla. Hän perusti omaa lempinimeään kantaneen, skeittilautoihin sekä -varusteisiin ja katumuotiin erikoistuneen HUF-merkin vuonna 2002. Tähteä kaipaamaan jäivät fanien lisäksi hänen vaimonsa Mariellen ja pariskunnan kaksi lasta.

 

View this post on Instagram

We are absolutely heartbroken to deliver the news today that HUF founder Keith Hufnagel has passed away. Keith battled brain cancer for the past 2.5 years. And though he beat the odds and fought back much longer than his diagnosis permitted, he ultimately and unfortunately lost the fight.  Keith was not only the ‘HUF’nagel in HUF. He was the heart and soul of this brand. He built and brought together a community of people like no one else could. Keith paved the way for all of us – as a respected professional skateboarder, shop owner, brand founder, footwear and apparel designer, creative director, and industry leader. He showed us how to do it, and how do it right. Keith loved skateboarding and the culture around it. He did things his way and did them for the right reasons. He inspired so many of us across the globe.  But above anything else, Keith loved and supported the people around him. He would do anything for his friends, family and children. He passionately wanted to see others succeed. And we all loved him for it. Keith’s legacy will continue to live on at HUF. Today, tomorrow and forever.  Rest in peace, Keith.

A post shared by HUF (@hufworldwide) on