Cats-elokuva kahmi Razzie-pystejä – huonoin elokuva, käsikirjoitus ja ohjaus

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Andrew Lloyd Webberin suosittuun teatterimusikaaliin perustuva Cats-elokuva sai suuren kohun aikaan sen vuoksi, että sitä pidettiin yleisesti todella huonona. Kriitikoiden lyttäämä elokuva jäi ensi-iltaviikonloppunaan kauas odotetuista lipputuloista, minkä jälkeen elokuvasta on julkisesti vitsailtu lähes kaikissa suosituissa keskusteluohjelmissa.

Hollywoodissa palkitaan vuosittain elokuvamaailman huonoimmat suoritukset Razzie Awards-gaalassa. Cats-musikaali kahmi taannoin gaalassa kuusi palkintoa. Elokuva voitti muun muassa huonoimman ohjaajan, elokuvan ja käsikirjoituksen palkinnot. James Corden ja Rebel Wilson voittivat pystit huonoimmista nais- ja miessivurooleistaan. 

Elokuva voitti palkinnon myös huonoimmasta kombinaatioista, joka oli Cats-elokuvan kohdalla kissoja esittävät ihmiset. Razzie Awards -palkintogaala oli määrä järjestää Los Angelesissa maanantaina, mutta tapahtuma peruttiin koronaviruksen vuoksi. Gaala järjestettiin Daily Mail -sivuston mukaan livegaalan sijaan videolinkin välityksellä verkossa.