Porvoo houkuttelee kaupunkilomalle – uutta ja vanhaa sopivassa suhteessa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Pääkaupunkiseudun kupeessa sijaitseva Porvoo on loistava lomakohde viikonlopun mittaiselle vierailulle tai vaikkapa päiväretkelle. Idyllinen kaupunki tarjoaa kävijöilleen runsaan ravintolatarjonnan ja joukon omintakeisia pikkuputiikkeja.

Porvoossa vierailu on kuin hypähdys aikakausien taakse, jossa pääsee ihastelemaan vanhan ajan tunnelmaa huokuvia puutaloja ja mukulakivikatuja. Silti alueella on moderneja ravintoloita nykyaikaisine ruokavaihtoehtoineen. Visit Porvoo -sivuston mukaan ruokafilosofian voi sanoa kulkevan ranskalaisesta skandinaavisen kautta japanilaiseen.

Porvoossa on persoonallisia majoituspaikkoja, kuten majatalotyylisiä bed & breakfast -liikkeitä että jokilaivoja ja kartanotason luksusyöpymistä. Vain 50 kilometrin päässä Helsingistä sijaitseva Porvoo sopii etenkin joulunajan vierailuun. Kaikki keskustan ostospaikat ja ravintolat sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan.