Korona kurjistaa vähävaraisia lapsiperheitä – Pelastakaa Lapset ry auttaa ruokaostoksissa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Koko maa on pysäytetty koronaviruksen takia ja useat perheet olivat jo epidemian alkuvaiheessa talousvaikeuksissa. Suomessa 112.000 lasta elää vähävaraisissa perheissä. Vallitsevassa poikkeustilassa monet ongelmat kärjistyvät, useissa perheissä vanhemmat saattavat menettää toimeentulonsa ja elämän edellytykset heikkenevät.

Perheet tarvitsevat välittömästi apua. Erityisen haavoittuvassa asemassa ovat perheet, joissa on kasautuneita ongelmia esimerkiksi mielenterveyden, päihteiden ja väkivallan vuoksi. Jos perheessä on lisäksi talousvaikeuksia ja sosiaaliset suhteet kodin ulkopuolella ovat kaventuneet, voi tilanne muuttua entistä vaikeammaksi.

– Ruokakulut kasvavat, kun lapset syövät kotona myös arkipäivisin. Vesi- ja sähkölaskut pitää maksaa kuten ennenkin. Taloustilanteemme näyttää epätoivoiselta. En tiedä, miten rahat riittävät tulevina kuukausina, talousahdinkoon joutunut ja toimeentulonsa epidemian vuoksi menettänyt espoolainen Mira kertoo.

Pelastakaa Lapset tukee koronavirustilanteen takia ahdinkoon joutuneita lapsiperheitä muun muassa 70 euron arvoisilla lahjakorteilla ruokakauppaan sekä tarjoamalla keskustelutukea lapsille ja nuorille netin välityksellä. Lahjakortteja myönnetään lapsiperheille järjestön paikallisyhdistysten kautta ympäri Suomen. Pelastakaa Lasten paikallisyhdistykset jakavat lahjakortteja suoraan apua tarvitseville perheille esimerkiksi paikallisten yhteistyökumppanien, kuten sosiaalitoimen ja seurakuntien diakoniatyön avulla.

Pelastakaa Lapset auttaa koronaviruksen takia ahdinkoon joutuneita perheitä lahjottajien avulla. Keräykseen voi osallistua verkossa www.pelastakaalapset.fi/apua-lapsiperheille tai tekstiviestillä lähettämällä viesti APUA numeroon 16499. Viestin hinta on 10 euroa.