John McAfee pidätetty Espanjassa – syytetään veronkierrosta

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

John McAfee on it-miljonääri ja tietoturvayhtiö McAfeen perustaja. Vuonna 1994 yhtiönsä jättänyt mies tunnetaan nykyään aika-ajoin kohua aiheuttavana hahmona.

Nyt John McAfee on pidätetty Espanjassa Barcelonen lentokentällä. Miljonääri pysätytettiin hänen noustessaan Istanbuliin matkalla olleeseen koneeseen Iso-Britannian passilla. McAfeeta suunnitellaan luovutettavaksi Yhdysvaltoihin, jossa häntä syytetään veronkierrosta ja verojen ilmoittamatta jättämisestä.

Yhdysvaltalaisten viranomaisten mukaan John McAfee oli tienannut yli 23,1 miljoonaa dollaria mainostamalla kryprovaluuttoja sosiaalisessa mediassa, paljastamatta tulleensa maksetuksi siitä. Hänen kerrotaan myöspimittäneen verotiedoistan muun muassa jahtinsa ja lukuisia kiinteistöjä. Mikäli McAfee tuomitaan, voi häntä BBC:n mukaan odottaa maksimissaan 30 vuoden vankeustuomio.