Verkkomedia Stara kompensoi istuttamalla oman metsän: ”Puu jokaista 100 000 sivulatausta kohti”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen lifestyle-verkkomedia Stara kerää nykyisin verkkosivuilleen yli miljoona eri kävijää kuukaudessa. Verkkosivustolla voi jatkossa vierailla hyvällä omallatunnolla, sillä nyt yritys ryhtyy kompensoimaan dataliikenteestä aiheutuvia päästöjään. Stara ja tamperelainen Reforest Finland ovat tehneet sopimuksen puiden istuttamisesta Pirkanmaalle. Istutettavien puiden määrä riippuu verkkosivuston kävijämääristä.

– Haluamme olla maan ilmastoystävällisin verkkomedia, ja aloitamme hankkeen istuttamalla yhden puun jokaista 100 000 sivulatausta kohti. Verkkomedioiden päästöjen selvittäminen on haastavaa, mutta jostain täytyy aloittaa. Meille on tärkeää, että puut istutetaan lähelle ja että hanke toteutetaan mahdollisimman läpinäkyvästi. Lukijat näkevät jatkossa puidemme sijainnin kartalla QR-koodin perusteella, Staran toimitusjohtaja Jocka Träskbäck kertoo.

Katso alla olevalta videolta miten Staran ensimmäiset puut istutettiin Lempäälässä.

Katso tästä QR-koodista lisätietoja Staran metsästä.

Tällä hetkellä Starassa on keskimäärin 4,5 miljoonaa sivulatausta kuukaudessa, eli puita istutetaan 45 kuukautta kohti. Tähän mennessä on sovittu 410 puun istuttamisesta, mikä poistaa Luonnonvarakeskuksen laskelmien mukaan ilmakehästä yhteensä 121 tonnia hiilidioksidia puiden 60 vuoden elinkaaren aikana. Jokaista 100 000 sivulatausta kohti istutetut puut poistavat siis ilmakehästä 295 kiloa hiilidioksidia. Kompensointi tapahtuu Reforestin alueella Lempäälässä.

– Istutuksen jälkeen verkkopalvelussa nähdään missä puut sijaitsevat sekä minkä yrityksen puista on kyse ja mitä niillä kompensoidaan. Alueemme sijaitsevat usein lähellä asiakkaita, jolloin puita voi käydä myös paikan päällä katsomassa, Reforestin toimitusjohtaja Atte Borgenström kertoo uudenlaisesta konseptista.

Staran toimitus sijaitsee tällä hetkellä Tampereen Kehräsaaressa, jolla on oma vesivoimalansa viereisessä Tammerkoskessa. Toimituksen käyttämä sähkö tuotetaan siis puhtaasti saman kiinteistön alueella. Toimituksessa suositaan lisäksi etätöitä, jolloin työmatkojen päästöt minimoidaan.