Instagram täytti 10 vuotta – taistelee nyt kiusaamista vastaan

Digi · Stara.fi

Maailman suosituimpiin sosiaalisiin medioihin lukeutuva Instagram täytti eilen tiistaina 10 vuotta. Juhlavuotensa kunniaksi ja viime aikoina kovasti puhuttaneen nettikiusaamisen myötä palvelu ottaa käyttöön kiusaamisen vastaisia ominaisuuksia ja lanseeraa kiusaamisen vastaisen teemakuukauden. Teemakuukauden tarkoituksena on vähentää nettikiusaamista Instagramissa, jossa sitä ilmenee melko paljon.

Instagram kertoi, että kiusaaminen on monien kohdalla vakava ongelma, joka on vielä pahentunut koronapandemian myötä. Kahdesta uudesta kiusaamisen vastaisesta ominaisuudesta ensimmäinen on ollut koekäytössä jo muutaman päivän ajan. Instagram piilottaa automaattisesti kommentit, jotka ovat samankaltaisia kuin jo aiemmin kiusaamiseksi raportoidut kommentit. Ne saa halutessaan näkyviin klikkaamalla ”Näytä piilotetut kommentit” -kohtaa. Toisessa ominaisuudessa rajoitetaan negatiivisten ilmausten käyttämisen määrää kommenteissa.

Kolmannessa ominaisuudessa palvelu esittää käyttäjälle varoituksen, kun hänen kommenttejaan on merkitty toistuvasti häiritseviksi. Tätäkin ominaisuutta on jo testattu muutamilla kielialueilla. Hieman samanlainen ominaisuus esiteltiin jo vuosi sitten, ja nyt siitä on tulossa käyttöön tehokkaampi versio. Jatkossakin palvelun käyttöehtoja selvästi rikkovat kommentit poistetaan automaattisesti.