Ekologinen ruoka houkuttelee – punajuuri-härkäpapupihvit koko perheen suosikki!

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suomalaisen ruoan asiantuntijataho Maa- ja kotitalousnaiset ovat innostaneet ihmisiä papuruokien pariin. Suomalainen härkäpapu on ekologinen ja ravitseva. Se sisältää runsaasti proteiinia ja kuituja. Nyt järjestö suosittelee tämän herkun valmistamista.

Kuivattuja härkäpapuja täytyy liottaa 12 tunnin ajan. Keittoajaksi riittää noin 30 minuuttia. Kokonaisten härkäpapujen lisäksi valikoimista löytyy myös härkäpapurouhetta sekä -murskaa, härkäpapujauhoa, härkäpapupastaa sekä myslin tyyppistä granolaa.

Punajuuri-härkäpapupihvit4 annostaGluteeniton, vegaaninen

3 dl keitettyjä härkäpapuja3 (300 g) raakaa punajuurta1 – 2 (100 g) raakaa perunaa1 sipuli3 valkosipulin kynttä1 – 2 tl suolaa1,5 tl jauhettua korianteria2 tl jeeraa eli juustokuminaa0,5 tl leivinjauhetta

1. Jauha keitetyt härkäpavut monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.2. Kuori punajuuret, perunat ja sipulit. Raasta punajuuret ja peruna hieoksi raasteeksi. Hienonna sipulit.3. Lisää raasteet ja silput mausteiden ja leivinjauheen kanssa papujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Jos seos tuntuu liian kuivalta, lisää vettä pari ruokalusikallista kerrallaan.4. Peitä kulhon muovikelmulla ja jätä taikina tekeytymään noin puoleksi tunniksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.5. Muovaa taikinasta kostutetuin käsin pihvejä ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia pihvin paksuudesta riippuen. Käännä pihvit kertaalleen paistamisen välissä.6. Tarjoa pihvit esimerkiksi yrteillä maustetun jogurtti- tai kermaviilikastikkeen kanssa.

Vinkki: Pihvit voi kypsentää myös pannulla öljyssä paistaen.