Upea uutinen koko maapallolle! Kiina lupaa olla hiilineutraali vuonna 2060

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kiina aikoo ottaa osaa ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun. Tämä on käänteen tekevä seikka koko maapallon hyvinvoinnissa. Kiina ilmoitti tavoittelevansa täyttä hiilineutraaliutta vuoteen 2060 mennessä. Mitä aiemmin tavoite toteutuu, sitä parempi asia se on maapallolle.

Euroopan unionin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Kiina on yksi eniten maapalloa saastuttavista valtioista, joten uusi linja on pelastus useille lajeille ja koko ihmiskunnalle. Seuraavaksi paineet siirtyvät Yhdysvaltoihin, jossa on purettu ilmastonmuutoksen vastaisia toimia presidentti Donald Trumpin johdolla. Valtio erosi muun muassa Pariisin sopimuksesta.

Moni suomalainen on kokenut pienet ilmastonvastaiset tekonsa mitättömiksi suurvaltojen saasteiden edessä. Jos Kiina lupaa tehdä parannuksen asiassa, pystyy siihen varmasti myös kaikki suomalaiset. Kiinan presidentti Xi Jinping lupasi omin sanoin YK:n yleiskokouksessa, että valtio on hiilineutraali 40 vuoden kuluttua, BBC uutisoi.