Venäjä uudistaa sähköisen viisumin – käy koko maassa 16 päivän ajan

Matkailu · Terhi Piiroinen

Venäjä uudistaa vuoden 2021 alussa sähköistä viisumia siten, että se käy koko maassa. Lisäksi viisumin voimassaoloaika pitenee 16 päivään. Viisumi maksaa 40 dollaria, eli 34 euroa.

Uusi viisumi otetaan Suomen lisäksi käyttöön 51 muussa maassa. Viisumiuudistus tarkoittaa sitä, että Suomesta voi matkustaa Venäjälle jatkossa myös junalla pelkästään sähköistä viisumia käyttäen. Hakemus tehdään netissä.

Helsingistä Pietariin kulkeva Allegro-juna pysähtyy Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa, Vainikkalan raja-asemalla ja Viipurissa. Junissa on suomen-, venäjän- ja englanninkielen taitoinen henkilökunta. Edestakaisia Allegro-vuoroja on päivittäin neljä, joten voit lähteä aamun ensimmäisellä junalla ja palata illan viimeisellä. Junaliput Helsingistä Pietariin ovat alkaen 29 euroa.