Älä hanki koiranpentua heppoisin perustein – tässä lista tiukoista vaatimuksista

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Koronaviruspandemia on aiheuttanut ihmisille pesänrakennusbuumin, johon kuuluu niin oman kodin päivittäminen kuin uusien perheenjäsenien, kuten koiranpentujen hankkiminen. Koirat ovat ihania, mutta samalla vaativia.

LähiTapiolan LemmikkiHelppi-palvelun eläinlääkäri Eva Kaisti kertoo, että moni koiran ottanut yllättyy pennun koulutukseen vaaditusta ajasta, yhteiselon tiiviydestä ja mahdollisista hankaluuksista. Lemmikki on pitkäaikainen sitoumus, joka vaatii omistajaltaan niin aikaa, rahaa kuin kasvatukseen panostamista. Pohdi, missä näet itsesi ja perheesi viiden vuoden päästä ja onko koira osa kokonaisuutta myös silloin.

Rodun valinnassa kannattaa huomioida esimerkiksi koiran koko, energisyys ja liikunnan sekä hoidon tarve. Koiran hoitamiseen voi totutella kaverin koiraa lainaamalla ja sen kanssa harjoittelemalla. Lemmikin kanssa on mentävä ulos – satoi tai paistoi. Koiraa ei voi jättää yksin pitkiksi ajoiksi, joten on hyvä miettiä ennalta, miten toimisit loma- tai työmatkojen aikana tai jos flunssa sitoo sinut petiin. Tukiverkosto on avuksi myös koiranhoidossa.