Finnair myy lentokoneruokaa kaupoissa: ”Finnair-elämykseen ja arjen luksukseen”

Matkailu Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentokoneessa matkustamisen tunnelmaa kotiin kaipaavien toiveisiin on vastattu. Suomalainen lentoyhtiö Finnair on alkanut myymään lennoillaan tarjoiltavaa ruokaa kaupassa.

Taste of Finnair -valmisaterioita myydään alkuun Vantaan Tammiston K-Citymarketissa ja kokeilun jälkeen mahdollisesti myös muissa K-ruokakaupoissa. Finnairin omien kokkien suunnittelemien aterioiden kerrotaan saaneen inspiraationsa koneiden business-luokassa tarjoilluista ruoista. Yhtiön mukaan aterioilla työllistetään lomautettuna olleita Finnkinon kokkeja Vantaalla.

– Haluamme tarjota mahdollisuuden Finnair-elämykseen ja arjen luksukseen kotona, nyt kun matkustamista on rajoitettu monin tavoin, Finnair Kitchenin vastaava johtaja Marika Nieminen kuvailee tiedotteessa.

Myynnissä on kaksi pääruokaa maanantaista sunnuntaihin ja yksi alkuruoka perjantaista sunnuntaihin. Tarjolla olevan menun kerrotaan vaihtuvan kahden viikon välein.