Juuso-karhun tekemä taulu huutokaupataan – tuotto nuorisopsykiatrian poliklinikalle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuusamon suurpetokeskuksessa asuva Juuso-karhu on maailmankuulu kontio. Se on maalannut tauluja ja esiintynyt televisiotähtenä. Nyt yksi Juuson tassuillaan taiteilemista teoksista huutokaupataan. Tuotto lahjoitetaan Tampereen yliopistollisen sairaalan (TAYS) nuorisopsykiatrian poliklinikan toimintaan.

– Karhuherra on maalannut uniikin Ystävyyden sävyt -taideteoksen tänä vuonna vietettävän Tampere-talon 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Maalaus on tullut keskiviikkona 14. lokakuuta myyntiin. Huutokauppa on käynnissä 13. joulukuuta saakka, Tampere-talolta tiedotetaan.

– Juusolla on iso ja hyvä sydän, kyllä siitä on myös hyväntekijäksi. Juuso pitää huolen siitä, että teoksia menee hyvään tarkoitukseen, Kuusamon suurpetokeskuksen Pasi Jäntti kertoo.

Nuorten psykiatrisen hoidon tarve on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina, mutta kasvaneeseen hoidon tarpeeseen ei pystytä vastaamaan. Ystävyyden sävyt -teos on maalattu vanerilevylle ja lakattu. Maalauksen koko on noin 65 cm x 65 cm. Tampere-talo ja Juuso-karhu ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin. Juuso toimi Tampere-talon kattomehiläisten hunajan hovimaistajana kaksi vuotta sitten.